Aerobicról

1968. Az aerobic ötlete és elnevezése először Dr. Kenneth Cooper-ben fogalmazódik meg. Az aerobicot a NASA űrhajósainak felkészítésénél alkalmazták. 1969. Jacki Sorensen Kenneth Cooper – rel együtt dolgozva létrehozza az aerobic mozgásanyagát, amely a fitness edzésmódszer alapja lett. 1979. Jane Fonda amerikai színésznő elkezdi népszerűsíteni az aerobicot. A mai fitness aerobic tehát nem csak az állóképesség fejlesztését, hanem a helyes testtartásban részt vevő főbb izomcsoportok erejének növelését, nyújtását, valamint a mozgáskoordináció tudatos fejlesztését is megcélozza. Az új életformának szerencsére már hazánkban is vannak követői. Kezd nálunk is „divatba” jönni a sportos külső, a jó megjelenés, a pozitív életszemléletet sugárzó embertípus. Értékké válik a helyes életvitel, a korszerű táplálkozás, a rendszeres testgyakorlás, az egészség.

Pár szóban magamról!

Fitnesznap- Minden nap
SEGÍTEK ,HOGY ÚJRA FORMÁBA HOZD MAGAD!
Benigni Ildikónak hívnak.
Gyermekkorom óta sportolok, ezért az életem részévé vált a rendszeres testmozgás. 18 éves korom óta aerobicozom 18 éve. A Semmelweis Egyetem TF Sport oktatói képzését Aerobic sportágban sikeresen elvégeztem, majd több továbbképzésen is részt vettem. Családanyaként számomra fontos az egészségem, fittségem, kondícióm megtartása. A közös mozgás örömét szeretném átadni a vendégeimnek. Mindenkit szeretettel várok, aki szeretne csinosabb, és boldogabb lenni, hiszen a sporttal nem csak a testünket, hanem a lelkünket is edzhetjük. Sporttal kapcsolatos iskolák:

-Semmelweis Egyetem (TF) -Aerobic oktató szak.
-IWI Oktatási Központ, Fitline-Education. - Pilates Oktatói továbbképzés.
-R-Med kft. Fit-ball a Fitnessben -Fit-ball Top Trainer továbbképzés.
-ZUMBA Basic 1. Nemzetközi Zumba Oktatói továbbképzés.
-SPINNING INSTUKTOR-Jonny G.
-BOOT CAMP TRAINER COURSE
-WALKenergie OKTATÓ
-AQUA FITNESS OKTATÓ

2013. március 17., vasárnap

XV.KERÜLET ÚJPALOTA FITNESS!

                                                XV .KERÜLET
                         ÚJPALOTA FITNESZBEN!
                                 http://ujpalotafitness.hu/
 A XV. kerület Nyírpalota u. 2-ben található 1100 m2-es edzőterem. 

A 90 perces óra 1 óra árában!
KEDD      18:30-20:00  STEP KONDI+STRECHING
PÉNTEK 19:00-20:00  FIT-BALL KONDI

 60 perc STEP KONDI+20 STRECHING:
Olyan step óra, ahol a koreográfia nehézségi szintje kezdő vendégek számára kiváló, sikerélményt nyújtó edzés. Könnyen követhető.Állóképesség-fejlesztő mozgás, esetenként az izmok erőnlétét fejlesztő, súlyzós elemekkel fűszerezett óratípus. Rendszeres látogatása nagy mértékben hozzájárulhat a felesleges zsírpárnák eltüntetéséhez. Kezdőknek, a bonyolult koreográfiát nem kedvelő mozogni vágyóknak ajánljuk.
Igen közkedvelt , amely Állóképesség fejlesztő /Zsírégető óra/.
Streching,nyújtás: 
 Az óra végén teljesen ellazulva úgy érezheted magad, mintha megfiatalodott volna a tested. A testi megnyugvás mellett elősegíti a lelki megpihenést is, fokozott stresszoldó hatással bír.Ezt a foglalkozás során elhangzó relaxációs zenékkel és a hosszú és mély be- és kilégzésekkel érjük el.A nyújtás - vagy ahogy a nagyvilágban elterjedt angol szóval nevezik: stretching - révén a testedzésnek, mindenki számára elérhető formáját ismerhetjük meg. Hatása sokrétű: javítja az ízületek mozgékonyságát, ellazítja izmainkat, megelőzi a fájdalmas ízületi panaszokat és a hátfájást.
HA RENDSZERESEN RÉSZT VESZEL A PROGRAMON:
FOKOZÓDIK AZ ENERGIÁD
NÖVELI AZ ÖNBIZALMAD

ÉLÉNKÍTI ÉS KARBANTARTJA A TESTED ÉS A SZELLEMED

MEGMOZGATSZ OLYAN TESTRÉSZEKET, AMIKET AMÚGY ELHANYAGOLSZ
JAVUL AZ ÁLTALÁNOS KÖZÉRZETED

HAJLÉKONYABBÁ VÁLSZ….
 A 80 perces óra menete:
10-12 perc bemelegítést követően, az óra ¾ részében a step lépcsőn egyszerű jól követhető koreográfiát tanulunk meg. A mozdulatok fokozatosan épülnek egymásra, így az óra végére mindenki elsajátítja az általam betanított lépés sort.
A fennmaradó időben állásban vagy talajon végzett erősítő gyakorlatokat végzünk. Majd 20 perc nyújtó gyakorlatokkal zárjuk az órát.


FIT-BALL KONDI:

 Óriás labdával való testformálás. Gerinc és ízületkímélő. A labda rugózásából adódóan speciális alakformáló gyakorlatok mellett intenzív kardio-fitness edzést érhetünk el. Minden kondicionális és koordinációs képességünket harmonikusan fejleszthetjük segítségével.
 Sok hölgynek okoz komoly lelki problémát a cellulitis, melynek eltüntetésében is az egyik legjobb eszköz a Fit-Ball, mivel az ülőfelület érintkezik az eszközzel, a rugózás okozta mechanikai és hő inger segít, hogy a szervezet az érintett területről is elhasználja a felesleges zsírszövetet.
 A különböző életkorú és edzettségi szintű vendégeket egyaránt átmozgató óra,
 Előnyös túlsúlyos, ill. izületi problémákkal rendelkező vendégeknek is. Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a hangulatos, mozgásfajtát.

  
 Teljesen kikapcsol és mosolyt varázsol az arcodra! :-)
Az óra menete:
  10-12perces intenzív bemelegítés után a nagyobb izomcsoportokat megcélozva erősítő gyakorlatokat hajtunk végre magas ismétlésszámmal, különböző eszközökkel (fitball, kézi súlyzó, gumikötél...) illetve azok nélkül.
  Végén 10 perces levezető nyújtással ellazítjuk a megdolgozott izmokat.
Célunk a test kontúrjainak javítása, különböző izomcsoportok erősítése, különös tekintettel a "problémás zónák"-ra (has, fenék, csípő).
Az óra előtt a labdaméret kiválasztásában is segítek mindenkinek! 
(Általában testmagasság alapján javasolt labdaátmérő)
          Testmagasság     Labdaátmérő
140 - 155 cm:     55 cm 
155 - 172 cm:        65 cm
172 - 185 cm:        75 cm

Várom minden kedves régi  és új vendégeimet sok szeretettel!



Nincsenek megjegyzések: